workshop vachtvilten


practisch

We starten met koffie, thee en een lokale lekkernij. De lunch neem je zelf mee, wij zorgen voor drinken erbij. Als je samen met iemand één vacht wilt vilten kan dat. We vragen hier €15,- extra voor, als je dit wilt stuur ons dan nadat je je ticket hebt gekocht een mailtje hierover.De vachten zijn een natuur product, er kunnen dus bijvoorbeeld takjes, insecten of nog wat strootjes inzitten die de schapen met zich mee hebben gedragen. Natuurlijker en wilder kan het toch niet?

kleding en fysiek
We gebruiken veel water en zeep, trek kleren en schoenen aan die daar tegen kunnen. Het werk is fysiek redelijk zwaar, doordat we wrijven rollen en duwen, daardoor is de workshop niet geschikt voor mensen die hierin beperkt zijn.

wat is vachtvilten?
Bij vachtvilten maak je van een afgeschoren vacht een wollen kleed, het wordt ook wel een vegetarische vacht genoemd. Door op de vacht veel te wrijven en te rollen, samen met water en zeep, maak je een vachtkleed, dit vachtkleed is zo groot als een schaap. De techniek leer je bij ons tijdens de workshop. Het mooie van dit proces is, dat het schaap gewoon nog in de kudde rondloopt.


locatie
Schaapskooi in Elspeet

Terug naar overzicht
Terug